Søksmål mot høyesterettsdommer – krever rekordhøyt beløp i erstatning for ærekrenkelse

Advokat i Oslo. Alle advokattjenester. Finansforbrytelser advokat, id tyveri advokat, ærekrenkelse advokat | Søksmål mot høyesterettsdommer - krever rekordhøyt beløp i erstatning for ærekrenkelse

Ved slutten av 2022 beskyldte Jens Edvin Skoghøy sin tidligere kone Nataliia Skoghøy for å ha forsøkt å drepe ham ved bruk av gift. Nå går sistnevnte til en sak mot høyesterettsdommeren – og krever et rekordhøyt beløp i erstatning for ærekrenkelse. 

Natallia Skoghøy representeres av vår advokat Linnéa Tereza Karlberg. Hun mener saken er så alvorlig at det burde gis et rekordhøyt oppreisningsnivå:

– Hun ble uthengt i alle landsdekkende medier uten bevis. Det er en helt ekstraordinær sak som har et helt ekstraordinært slagfelt, sier advokat Karlberg i en pressemelding onsdag 13. mars.

Forliksrådet innstilte saken

Nataliia Skoghøy er blitt anklaget for drapsforsøk ved gjentatte ganger av Jens Edvin Skoghøy. I januar i fjor ble anklagelsen henlagt av politiet på bevisets stilling. I etterkant av dette valgte Nataliia å ta saken til retten, men ble møtt med skuffelse da forliksrådet bestemte seg for å innstille saken.

Forliksrådet innstilt saken etter at Jens Skoghøy selv hadde uttalt at det var en svært kompleks sak. 

– Nå oppleves det litt som at forliksrådet gjør som [Jens] Skoghøy dikterer. De tør ikke å ta en selvstendig beslutning, uttalte Karlberg til Advokatbladet på det tidspunktet. 

Nataliia Skoghøy har uttalt flere ganger at hun aldri har forsøkt å forgifte sin tidligere ektemann. 

Fremlagt nye bevis

Avgjørelsen var skuffende for både Nataliia Skoghøy og Karlberg, som hadde håpet å få begynt i forliksrådet for å opprette en dialog med motparten. Til tross for skuffelsen, har de ikke hvilt på sine laurbær:

– Først tok vi ut forliksklage, men forliksrådet vurderte at saken var lite egnet for behandling. Nå har vi gått videre til neste steg og fremlagt en del nye steg i den forbindelse, sier advokat Linnéa Tereza Karlberg til pressen, og fortsetter:

– Det kreves oppreisningserstatning for injurier fremsatt av Jens Edvin Skoghøy i så å si alle landets medier, beskyldning om at hans ekskone skal ha forsøkt å drepe ham ved bruk av gift, sier Karlberg. 

Advokat i Oslo. Alle advokattjenester. Finansforbrytelser advokat, id tyveri advokat, ærekrenkelse advokat | Søksmål mot høyesterettsdommer - krever rekordhøyt beløp i erstatning for ærekrenkelse

Krever 2,5 millioner kroner i erstatning for ærekrenkelse

Nataliia Skoghøy, som opprinnelig er fra Ukraina, forteller at beskyldningen har vært svært belastende og at de har gjort det enda mer krevende å få seg jobb og å bli integrert i det norske samfunnet.

– Det har vært veldig tungt. Du føler at livet ditt er ødelagt, sa Skoghøy til pressen. 

Sammen med sin advokat har Nataliia Skoghøy og sønnen lagt ned påstand om 2,5 millioner kroner i erstatning for ærekrenkelse

Vi hjelper deg med å beskytte din omdømme

Er du blitt utsatt for ærekrenkelse, eller blitt anklaget for å ha krenket noen? I så fall kan du ha krav på erstatning. Vårt advokatfirma har ført om lag halvparten av alle ærekrenkelsessaker i Norge. 

Vi er stolte over å ha hjulpet mange personer og selskaper med å få oppreisning for ærekrenkelser. Dersom du trenger hjelp med å beskytte din omdømme, kan du få juridisk bistand hos en av våre ærekrenkelsesadvokater

Ofte stilte spørsmål

Høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy, som er hennes tidligere ektemann, blir saksøkt for 2,5 millioner kroner for erstatning for ærekrenkelse.

Ærekrenkelser ble avkriminalisert ved straffeloven i 2005. Det betyr derimot ikke at man kan si og gjøre hva som helst uten konsekvenser. Dersom krenkelsen har ført til tap eller skade for en person eller et selskap, kan du kreve økonomisk og ikke-økonomisk oppreisning.

Dersom du er utsatt for ærekrenkelser eller falsk anklage, kan du ta saken til domstolene. Hvis du ønsker å ta saken til retten, er det lurt å forhøre seg med en erstatningsadvokat hos en ærekrenkelsesadvokatfirma. Advokatfirmaet Danielsen & Co er eksperter på ærekrenkelser og har mange dyktige ærekrenkelsesadvokater som kan bistå med hjelp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *